Blogg

I programmet ger vi ett antal exempel på områden där klimatskrämseln som får oss i Sverige att satsa fel. 

Företagsledare som snöar in på klimatet, viktiga frågor om miljön och matförsörjningen som inte hanteras, risk för matbrist, satsning på biobränsle som leder till skövlade regnskogar och slutligen frågetecken kring avfallshanteringen. Vi diskuterar också den bedrövliga kompetensen hos våra makthavare, särskilt i frågor som gäller naturvetenskap.

I programmet får vi möta professor i Etnologi Karl-Olov Arnstberg i Thailand, där han inleder med att förklara varför det är så farligt att sju partier hatar det åttonde partiet. Han jämför med situationen i Allendes Chile där de ökande motsättningarna i parlamentet ledde till en nationell katastrof.

Izabella Nilsson Jarvandi går i grundskolans nionde klass. Hon blev politiskt engagerad när hon förstod innebörden av FNs migrationsramverk Global Compact.

Hon har därefter demonstrerat med de Gula Västarna och har talat på Mynttorget i Stockholm och på torgmöten i Göteborg, där hon bor.

Hon menar att regeringens politik leder till splittring av Sverige med motsättningar mellan olika grupper. Hon säger att alla som har lite insikt i politiken förstår ju att detta är konsekvensen av massmigrationen.

SVT:s Uppdrag Granskning - Utredning nedlagd: Visar på att politikerna inte gör allt de kan för att straffa våldtäktsmän då uppklarningsstatistiken första kvartalet 2018 är 7.4 procent för våldtäkter. Givetvis varierar det i landet till hur många våldtäkter som klaras upp men i programmet vittnar polisen om att morden är av högre prioritet och kräver stora resurser. Via den självständiga journalistens Joakim Lamottes facebook står att läsa att polisen inte undersökte en brottsplats samt inte gjorde en fotokonfrontation vid våldtäkt av en 11-årig flicka. Detta fick till konsekvens att våldtäktsmannen friades och kan nu ansöka om skadestånd för den tid han suttit häktad - istället för att utvisas till Afghanistan.

SVT: Uppdrag granskning: sänder på onsdag ett reportage om hur stor andel av våldtäkterna som klaras upp. Man kan inget annat säga än att det är skandalsiffror. 

Annie Lööf är inte sanningsenlig: Eskil Erlandsson ska redan hösten 2018 ha uppmanats att lämna sitt uppdrag i riksdagen, med anledning av tafsanklagelser, uppger Annie Lööf till media. Men är detta sant? 

Den 6 mars hade SVT rapport ett förvånande reportage där det kvinnliga reportageteamet uppsöker en jihadist som har varit delaktig vid massavrättningar på oskyldiga människor.

SVTs reporter Stina Blomgren sitter med rosiga kinder i fängelset och ställer trevande sina frågor till terroristen.

Den centrala frågan blir märkligt nog om krigaren känner ånger.

Ole Dammegård har granskat mängder med platser där terrordåd har begåtts men har aldrig stött på något som verkligen tyder på religiöst motiverade dåd. Det har, enligt Ole, alltid handlat om statsfinansierad terrorism.

Han menar att skrämsel är en uråldrig princip för att få kontroll över befolkningar och att resultatet av terrorn är att medborgarna av rädsla begär och accepterar ökad kontroll.  

Enligt mig är årets kvinna överlägset Jeanette Höglund, grundaren av "Vid din sida", som hjälper äldre hemlösa i Stockholm. Hon har en enorm kraft att skapa förändring för den enskilda människan i nöd. Om våra politiker var mer av  hennes karaktär hade vi haft ett bättre samhälle. 

Jag ringde till Säpo efter att jag lyssnat på en föreläsning 2015 om extremism. Många frågor väcktes, och därför ringde jag personen som deltog från Säpo. Jag insåg att IS-terrorister inte skulle komma att straffas för sina brott mot mänskligheten. Lyssna själva och gör din bedömning, länk i slutet av inlägget.

Maria Wetterstrand tidigare språkrör från Miljöpartiet fick uppdraget att utreda om grönt flygbränsle - samtidigt som hon sitter i styrelsen och har ett aktieinnehav i ett företag som ska ta fram framtida grönt flygbränsle. Nu uttalar sig experter om att det kan vara jäv. Miljöpartiet har även blivit KU-anmälda.

I ett pressmeddelande från Jordbruksverket framgår att försäljningen av svensk kött ökar för andra året i rad. Är detta goda nyheter?

Lars Bern berättar att biverkningar från läkemedel är den tredje vanligaste dödsorsaken i västvärlden. Han tar också upp att många sjukdomar är kopplade till felaktiga kostråd om att äta kolhydrater, att inte äta mättat fett mm,

 Jag har under en längre tid haft fokus på att i media ha uppsikt över hur frekvent det skrivs om "storbråk. Jag har ett väldigt aktivt Facebook flöde som gör att jag lätt tar del av nyheter utan att behöva leta efter dem själv. Med medveten blick har jag skummat mitt flöde och stoppat vid ordet "storbråk, sen gjorde jag en kort sökning på nätet. 

Hur är det möjligt att Miljöpartisten Maria Wetterstrand fick i uppdrag av regeringen att utreda om förnybart bränsle, och samtidigt sitter i en styrelse för ett bolag som högst sannolikt kommer gynnas ekonomiskt av utfallet av den utredning hon gjort?

EU-valet i maj 2019 är ett viktigt val då vårt samhälle alltmer styrs av EU. Sifo har på beställning av Europaportalen gjort den första opinionsundersökningen, som visar på att SD fördubblar sina mandat, och Liberalerna samt Feministiskt initiativ åker ur. 

SD aktiv stängs av från fackligt uppdrag i Handels med anledning av att det är oförenligt med förbundets stadgar. Pressekreteraren från Handels förbundsstyrelse uppger i en artikel från Handelsnytt, att SD vill ha ett etniskt homogent samhälle och har nazistiska rötter. Eftersom det är allvarliga anklagelser och det saknas svar från SD:s presschef gällande dessa, ringer jag aktuella journalister. 

Ingrid Carlqvist är författare, debattör och framför allt journalist. Hon debatterar kvinnornas situation och menar att Sveriges kvinnor kanske är de allra olyckligaste.

Nu i dagarna har regeringen lagt fram ett nytt lagförslag där deltagande i samt samröre med terrororganisation ska kriminaliseras. Av information som jag tagit del av via media ska brottet kunna ge fängelse i högst 2 år, och för grovt brott, till exempel deltagande i IS ges upp till 6 års fängelse. Även lagen om Hets mot folkgrupp kan ge max 2 års fängelse. Är det rimligt att samröre med IS-terrorister har samma maxstraff som Hets mot folkgrupp?

Det är allmänt känt att många asylsökanden inte kan styrka sin identitet. Det är nog ett rimligt antagande att många som befinner sig i Sverige och som fått uppehållstillstånd inte är den som de säger sig vara.

I en vägledande dom från migrationsöverdomstolen fastställs att asyl ska kunna beviljas trots att den asylsökande inte kan styrka sin identitet.

Här finns beskrivningar och kommentarer på våra program. Skicka gärna synpunkter och tips till info@swebbtv.se

Vill du bidra ekonomiskt går det bra på

• Swish 123 535 86 92 

• Bankgiro 147-0558.

Tack för ditt moraliska och ekonomiska stöd!

Mikael Willgert
Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)