Vilka slutsatser kan man dra av att män i övre medelåldern med hög utbildning inom naturvetenskap och som haft ledande befattningar inom akademi och näringsliv visar sig vara nationalister och skeptiska till klimatlarmen, massinvandringen och vegetarisk kost? 

Sveriges radios vetenskapsredaktion misstänkliggör denna grupp där professor em. Peter Stilbs blir ett exempel.

I programmet får vi höra redaktionens chef Ulrika Björksten samt analys av psykiater Thomas Jackson.


Peter Stilbs blev kontaktad av Sveriges Radio för att delta i Vetandets värld som sändes den 5 september i år.

Han förespeglades att det skulle handla om de överdrivna klimatlarmen och att han skulle förklara varför han inte trodde på larmen.

Istället blev han uthängd som tillhörande en tvivelaktig grupp "klimatskeptiker" eller "klimatförnekare".

Enligt en forskare från Chalmers som deltog i programmet är det män över 55, ofta med hög naturvetenskaplig utbildning och som tidigare har haft ledande befattningar inom akademi eller näringsliv.

Dessutom sammanfaller det med att de är konservativa och "främlingsfientliga". 

En doktor i psykologi framträder också i programmet och förklarar att de dessutom anser sig stå över djuren och de har speciella attityder till vegetarisk mat bland annat.

I Swebbtv´s program med Peter Stilbs får vi en mängd exempel på klimatlarm som inte slagit in. Bland annat från miljökonferensen i Stockholm 1972 då man sa att vi har 10 år på oss för att undvika katastrofen. Vi verkar ständigt ha "10 år till katastroofen".

För att bättre förstå det vi i programmet kallar domedagsprofeterna talar vi med dr i psykiatri Thomas Jackson som förklarar att domedagsprofeten är en arketyp och att larmen väcker reflexer i vårt medvetande.

Han menar också att samtalet blir primitivt när man talar om vilken grupp en person tillhör istället för att diskutera argumenten.

Han kopplar analysen även till cheferna inom media och hur många av dem fungerar. Han anger också den ledande arketypen för dessa chefer.

I programmet får vi också höra ett samtal med Ulrika Björksten som är chef för vetenskapsradion och som står bakom programmet och dess upplägg.

En märklig omständighet är att man i programmet låter Pär Holmgren, som arbetar för ett försäkringsbolag med att sprida klimatlarmen, få uttala sig i vetenskapliga frågor där han saknar kompetens utan att bli motsagd.

För att hitta mer information om klimatet, gå in på klimatupplysningen.se

-----------------

Stöd Swebbtv på olika sätt:

- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

- Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

- Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

Stort tack för ditt stöd!!!

ALLA BLOGGINLÄGG