I Lördagsintervju 34 med bibellärare Lars Enarson  ställer vi oss frågan: Har klimatet blivit kyrkans nya religion?


Sammanfattning

I programmet tar vi upp kyrkornas märkliga engagemang i klimatfrågan och att de även stöder globalismen. Detta är oväntat eftersom bibeln, enligt bibellärare Lars Enarson, varnar för överstatlighet och istället talar för nationalismen. Dessutom är det ingen risk för ny global översvämning enligt bibeln.

Lars Enarson hoppas på en folkrörelse i Sverige mot det överstatliga kontrollsamhället som växer fram nu.

------- Slut på sammanfattningen ---------

I programmet diskuterar vi kyrkornas intresse för klimatfrågan. Vi talar också om kyrkornas koppling till FN.och Agenda 2030. 

Både Påven och Sveriges ärkebiskop Antje Jackelen kräver ett globalt ledarskap kring klimatet och propagerar för FNs möte senare i år.

Vi diskuterar bibelns syn på olika frågor och enligt Lars är bibeln tydlig med att det inte kommer bli någon ny syndaflod. Bibeln är också tydlig med att nationerna är skapade som den naturliga formen av gemenskap. Överstatlig organisation är något som det varnas för i Bibeln.

Vi diskuterar även liknelsen om den "barmhärtiga samariten" där Lars menar att det handlar om oss som individer. Vi kan var och en visa barmhärtighet men det är inte myndigheternas uppgift. De ska enligt bibeln se till att upprätthålla ordningen i samhället.

Vi kommer in på vänstervridningen av kyrkan och att det sedan många år har varit en strategi från Socialdemokraterna att inte motarbeta kyrkan utan istället att ta över den.

Lars berättar också att kyrkorna och andra organisationer får pengar från SIDA för att delta i klimatfrågan och Agenda 2030 mm.

Avslutningsvis uttrycker Lars Enarson en förhoppning om att vi i Sverige ska få en folkrörelse som reser sig mot överstatligheten och det kontrollsamhälle som växer fram.

Sökningar på Google visar att kyrkan talar mycket om klimatet. Klimatet och Svenska Kyrkan ger fler träffar än vad Dopet, Frälsning, omvändelse och annat som kyrkan tidigare talade om ger tillsammans.

 

Svenska kyrkan talar sannolikt även mer om islam än man talar om Jesus eftersom det ger fler träffar på Google: ("svenska kyrkan"+ islam) ger 697.000 träffar vilket är mer än ("svenska kyrkan"+ jesus) som ger 665.000 träffar.

-----------------

Stöd Swebbtv på olika sätt:

- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

- Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

- Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

Stort tack för ditt stöd!!!

ALLA BLOGGINLÄGG