Jan Tullberg och Lars Bern diskuterar om Regeringskansliet vilseleder om FNs migrationsramverk.


ISammanfattning:

Sveriges expeditionsministär under Stefan Löfvén planerar den 10 december 2018 att godkänna ett "icke-juridiskt bindande avtal där Sverige i princip förbinder sig att öppna alla gränser för migranter som ska ha rätt till Sveriges välfärdssystem.

Avtalet har den digniteten att det borde godkännas i en folkomröstning.

Ladda hem svensk översättning av avtalet på swebbtv.se/blogg

Slut på sammanfattningen

Migrationsramverket har tagits fram av FN i samarbete med globala företag inom FNs Global Compact.

I programmet börjar vi med att gå vad avtalet i princip innebär och vilka konsekvenser det kommer ge för Sveriges befolkning.

Om Global Compact genomförs kommer det leda till en öppen arbetsmarknad som omöjliggör fungerande fackföreningar. Det är den svenska modellens död enligt Lars Bern.

Det kommer också leda till en påtaglig standardförsämring för Sveriges invånare.Vi kommer fram till att frågan är av sådan dignitet att Global Compact borde avgöras i en folkomröstning alternativt tas upp i en valrörelse.

Tidigare var makthavare och opinionsbildare överens om att en välfärdsstat inte kan öppna gränserna till fattiga länder. Men dagens opinionsbildare kan inte ta denna diskussion utan att bli stigmatiserade.

Lars Bern för fram de globala finansintressena som den kanske viktigaste pådrivande kraften för att avlägsna nationsgränserna. Det sker genom att driva på en maktförskjutning mot FN.

Jan Tullberg framhåller istället politikernas intresse för att göra en internationell karriär som den viktigaste faktorn.

Vi konstaterar att dessa faktorer har kombinerats och att näringslivet och de internationella finansintressena har gått samman för att minska den nationella suveräniteten.

De har dessutom en sak gemensamt, nämligen att varken finansintressena eller politikerna vill ha konkurrens.

Detta leder till att man tillsammans arbetar för att upphäva betydelsen av nationsgränserna och flytta makten till EU och FN utom räckhåll för riksdagen och för väljarna.

 

Wikipedia:

Expeditionsregering eller expeditionsministär som det enligt lag kallas då en tillfällig ministär som sitter kvar som förvaltande tjänstemän, i huvudsak för att sköta rutinärenden, i väntan på att en ny laga regering har tillträtt. 

Nästa demonstration mot Global Compact planeras skelördag 8 kl 16.00 och söndag 9 dec. kl 15.15

FNs migrationsramverk - Global Compact  översatt till svenska finns på vår blogghttps://swebbtv.se/blogg

Stöd Swebbtv på olika sätt:

- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

- Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

- Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

Stort tack för ditt stöd!!!

ALLA BLOGGINLÄGG